over ons

En wat ons motiveert
Since 2004

Koopmanhorses helpt je ontwikkelen tot een betere ruiter

WIE helpen wij

Wij werken met ruiters die liefde voor het paard en de paardensport hebben. Ruiters die hun eigen paard meenemen of die liever gebruiken maken van onze leerpaarden en leerpony’s.  

Je bent van harte welkom als jij je ruiterdroom wilt laten uitkomen en jezelf graag wilt ontwikkelen tot een betere ruiter.

Wat motiveert ons

Onze Missie

Dat wij kunnen uitleggen waarom we (van) paarden houden is actueler dan ooit!

Onze missie gaat over je waarden en je bedoelingen, waarmee je een relatie met het paard bent aangegaan. Op individueel niveau dwingt deze missie ons en onze klanten tot constante zelfreflectie. De belangrijkste eigenschap om je te kunnen ontwikkelen tot een goede en bewuste ruiter.

In het grotere geheel zien we dat de paardensport onder een vergrootglas ligt. De verdeeldheid binnen de paardenwereld en de steeds kritischere publieke opinie vormen een reële bedreiging voor het algehele bestaansrecht van het partnerschap tussen paard en mens. Het paard werd voorheen voornamelijk gebruikt als werkdier. Nu is dat anders en daarom is een betere samenwerking tussen mens en paard nodig.

In het moment. In flow. Samen met het paard in flow zijn. Dan is er harmonie. De juiste balans tussen fysieke aanspanning en mentale ontspanning. Met onze instructie en begeleiding word jij als ruiter goed geschoold en bedrijf je met veel plezier en op een verantwoorde manier je sport. Dat is de paardensport optimaal beleven.

Wij helpen je je ruiterdroom uit te laten komen. 

voorstellen

De mensen

Ronald koopman

Ronald is de drijvende kracht achter Ruiterdroom. Hij is een talentvolle, enthousiaste springinstructeur; met aandacht voor een goede dressuurmatige basis, (wedstrijdgerichte) begeleiding en een juiste ontwikkeling van zowel ruiter als paard.

Ronald heeft alle fases van de KNHS ORUN-cursus, in de richting ‘allround’ succesvol afgerond. Dat Ronald kennis, inzicht en gevoel heeft voor het paardrijden, evenals het begrijpen van ruiterproblemen, komt voort uit zijn eigen prestaties te paard. Door zijn ervaring en actuele deelname aan concoursen blijft hij ‘voeling’ houden met de ontwikkelingen in de wedstrijdsport. Ronald’s kwaliteiten als instructeur worden gewaardeerd door privé-klanten, verenigingen en de ‘zomerinstructieweken’ van de KNHS. Daarmee beschikt hij over de nodige ervaring.

linda koopman

Linda heeft zelf ook de ambitie om haar Ruiterdroom ‘Grandprix rijden’ uit te laten komen. Ze begrijpt dus heel goed wat de ruiters bij KoopmanHorses nodig hebben om dit te bereiken.  

Linda is een enthousiaste en talentvolle instructrice met de nodige ervaring in het rijden en in het geven van instructie aan zowel beginnende kinderen als wedstrijdruiters.

Ze heeft al 15 jaar geleden alle fases van de KNHS ORUN-cursus achtereenvolgens succesvol afgerond. Haar kwaliteiten als instructeur werden als snel herkend door de KNHS; na de ORUN is ze dan ook gevraagd als instructrice voor de ‘zomerinstructieweken’.

Door haar jarenlange wedstrijdervaring in zowel de breedtesport als nationale dressuur heeft zij veel kennis, inzicht en gevoel ontwikkeld voor het paardrijden. Deze ervaring gaat van het zadelmak maken, opleiden en uitbrengen van het jonge, talentvolle paard op VSN en PAVO Cup tot het verder opgeleide paard op nationaal niveau.

Koopman horses is

Aangesloten bij:

Stichting veilige paardensport
FNRS
Wij zijn een SBB erkend leerbedrijf