Wil jij een (dressuurmatige) basis leggen op kwalitatief goede en fijn geschoolde sportpaarden

Leer op een duurzame manier correct paardrijden.

Volg je ruiterdroom en bereik je doelen

Aanmelden kennismakingsgesprek

Dit bieden wij

  • Je krijgt uitstekende begeleiding door gedreven ORUN niveau 4 instructeurs, zowel dressuur als springen.
  • De instructie wordt altijd op een positieve, eerlijke en opbouwende wijze gegeven. Er wordt veel aandacht besteed aan de basis, houding en balans van ruiter en paard.
  • Wij verzorgen instructie op onze leerpaarden. Een viertal sportpaarden van verschillende niveaus, van L2 tot Lichte Tour dressuur en Z springen. 
  • Je leert bij ons rijden met en op een hoger geschoold paard en hoeft niet meer terug naar de manege.
  • Het lessen op of leasen van een leerpaard kan voor jou de overstap naar een eigen paard makkelijker maken.

Leerpaard lease?

Het is ook mogelijk om, indien beschikbaar, onze paarden te leasen. Onze leerpaarden verblijven te alle tijde bij ons op stal, Koopman Horses. Lease is altijd in combinatie met minimaal één keer per week instructie van ons. De leerpaarden worden regelmatig door ons gereden, zodat hun niveau behouden blijft. De leasee mag ook wedstrijd rijden. Mits er voldoende ruimte beschikbaar is, kan er eventueel meegedaan worden met een leerpaard aan onze evenementen en interessante clinics.

Op welk paard mag ik rijden?

Afhankelijk van het niveau van de ruiter en de verbeterpunten waaraan we gaan werken wordt gekeken welk paard het meest geschikt is.

  • Soms is juist het afwisselend rijden op de verschillende leerpaarden goed om handigheid te ontwikkelen en daarmee wordt duidelijk of je in de basis netjes weg kunt rijden op elk paard en je aan kunt passen aan het type paard. 
  • Komen we op het punt van presteren en het leasen van een leerpaard dan kijken we juist welk paard jou het beste past om tot de beste prestaties te komen en welk paard natuurlijk nog beschikbaar is. 
Maak kennis met onze

Leerpaarden

Een viertal sportpaarden van verschillende niveaus, van L2 tot Lichte Tour dressuur en Z springen. Allen brave, betrouwbare paarden met (wedstrijd)ervaring, waarmee met veel plezier gewerkt wordt.

Gremlin

Een echte allemansvriend

Gremlin – leerpaard

Bruin – ruin van Zhivago geboren in 2012

Gremlin is bij ons gekomen in mei 2018. Hij had toen nog niet veel ervaring met verschillende ruiters, maar bleek een echte allemansvriend en heeft zich in 3 jaar tijd ontwikkeld tot een fantastisch leerpaard. Hij is goudeerlijk en wijst op een subtiele manier de ruiter op zijn fouten. “Grem” is vanwege zijn gouden karakter zeer geschikt voor minder gevorderde ruiters. Maar ook een gevorderde ruiter kan lekker met hem werken.

Gremlin is inmiddels M1 geklasseerd en momenteel niet beschikbaar voor lease.

Tikita

Een mooie merrie met een duidelijk karakter
Tikita – leerpaard

Zwart – merrie van Triple X, geboren in 2008

Tikita hebben wij gefokt. Ook haar vader Triple X (AES gekeurd) was destijds in ons bezit en Tikita is een van de nakomelingen die we uiteindelijk gehouden hebben. Ze is een mooie merrie met een duidelijk karakter. Ze is ontzettend consequent, maar ook heel eerlijk en braaf. Ze verwacht van de ruiter dezelfde consequentheid (consequentie?) en eerlijkheid terug en ze zal dan alles voor je willen doen. Tikita is veelzijdig door ons opgeleid. Ze is M1 dressuur gekwalificeerd, heeft L gesprongen en heeft ook L eventing gelopen waarin ze vele overwinningen op haar naam heeft geschreven.

Tikita is op dit moment niet meer beschikbaar voor lease.

Ridderkerk

Een échte professor en ‘bekende Nederlander’
RIDDERKERK – leerpaard

Bruin – ruin van Kennedy, geboren in 1998

Ridderkerk is een “bekende Nederlander” onder de dressuurpaarden! Hij heeft met maar liefst 5 ruiters op een hoog niveau gepresteerd, waarvan Hans Peter Minderhoud zijn bekendste ruiter is geweest. Ridderkerk is een échte professor, zoals wij hem hier op stal noemen. Hij kent de fijne kneepjes van het dressuurvak en daarom is hij met recht een leerpaard te noemen. Ridderkerk is geklasseerd geweest tot en met Lichte Tour, Inter I niveau. Met zijn 23 jaar is hij dan wel een dagje ouder, maar nog hartstikke gezond en fit. Hopelijk kunnen wij nog jaren heel veel van hem leren.

Ridderkerk is op dit moment niet beschikbaar voor lease. 

Willem

Een ontzettend lief paard, met een gouden karakter
Willem – leerpaard

Schimmel – ruin van Celano, geboren in 2003

Ook Willem is een veelzijdig opgeleid paard. Met Ronald heeft hij op Z niveau gesprongen en Linda heeft ZZzwaar dressuur met hem gestart. Willem wordt op dit moment meer ingezet tijdens spring- en balkenlessen, dat vindt hij nog altijd het leukst. Het is een ontzettend lief paard, met een gouden karakter. Willem eist een meer gevorderde en geduldige ruiter, die hem op een eerlijke en rustige manier rijdt. Indoorseizoen 2019/2020 was Willem met zijn toenmalige amazone Marissa Kring Kampioen en mochten zij naar de Gelderse Kampioenschappen.

Willem is bij de juiste klik, beschikbaar voor lease. Vraag ons gerust naar de voorwaarden. 

Balance

Een sensibele brave, eerlijke merrie, waarop de ruiter zijn/haar ruitergevoel uitstekend kan ontwikkelen.

BALANCE – leerpaard

Zwartbruin – merrie van Indoctro, geboren in 2006

Linda heeft Balance als jaarling gekocht bij een bekende fokker in België. Ze heeft haar zelf beleerd van zadelmak tot en met Z niveau. Balance is de laatste jaren ingezet voor onze fokkerij en heeft ons 5 fijne nakomelingen gebracht. Inmiddels is zij weer sinds maart 2021 onder het zadel en door haar vaste leasee wordt zij in de klasse M2 succesvol uitgebracht op wedstrijd. Balance is een sensibele maar brave, eerlijke merrie, waarop de ruiter zijn/haar ruitergevoel uitstekend kan ontwikkelen. Een paard met veel kwaliteit, waarmee we met veel plezier werken.

Balance is op dit moment niet beschikbaar voor lease

Damaro

Een fijn braaf paard om mee te werken

Damaro – leerpaard

Ruin van Tuschinski, geboren in 2008

Sinds oktober ‘21 zijn wij eigenaar van Damaro. We kennen hem echter al 3 jaar. Zowel in de omgang als onder het zadel is Damaro een fijn en braaf paard om mee te werken. Jaren geleden is hij uitgebracht tot de klasse L2 dressuur. In januari 2020 heeft Linda hem eenmalig met succes L2 gestart voor zijn toenmalige eigenaresse. Inmiddels heeft Linda hem na de aankoop in de klasse M1 gestart en dit leverde direct mooie punten en een prijs op. De komende tijd zal Linda hem uitbrengen op enkele wedstrijden met als doel hem weer kilometers in de ring te laten maken. Wij zijn erg blij met de aankoop van dit fijne paard.
Damaro is op dit moment niet beschikbaar voor lease.

Maak kennis met onze

Leerpony’s

De afgelopen 2 jaar is gebleken dat ons “Leerpaard”-concept erg enthousiast werd ontvangen. Professioneel begeleid worden en leren van en met fijne, hoger geschoolde paarden bleek een succes. Dit willen wij ook jongere ruiters kunnen bieden. Zo ontstond het plan om ook “Leerpony” te gaan ontwikkelen. 

We gaan werken in kleine groepjes van maximaal 3 á 4 combinaties. (Enerzijds om kinderen met en van elkaar te laten leren, anderzijds om de kosten lager te kunnen houden). Kinderen die uitgeleerd zijn op de manege en graag meer (verder) willen leren, zijn bij ons aan het juiste adres. Tevens bestaat de mogelijkheid om een pony te leasen en daarmee op wedstrijd te gaan. Alles gebeurt onder onze supervisie.  Heb je interesse of wil je meer weten? Laat het ons weten

Yaro

Hij is ontzettend knap, lief en rustig. Met name geschikt voor beginnende, onervaren of angstige ruitertjes.
yaro

Schimmel – ruin van onbekend, geboren in 2004

Yaro kennen wij al vele jaren. In 2009 heeft Linda hem gekocht en uiteindelijk is hij ook in 2011 mee verhuist naar Biddinghuizen. Daar is hij in 2012 (?) verkocht aan Marit in Drenthe. Zij hebben onwijs veel plezier gehad samen en hebben veel van elkaar geleerd. Van bosritten tot springen tot versieren, niets is hem te gek. Sinds enkele maanden staat hij weer bij ons en mogen wij tot zijn pensioen van hem genieten. Onze zoon Jari is helemaal verliefd op “zijn” Yaro en rijdt hem enkele keren per week. Yaro is een C pony en met name geschikt voor beginnende, onervaren of angstige ruitertjes. Hij is ontzettend knap, lief en rustig.

Yaro is helaas niet beschikbaar voor lease.